Achtergrond

Mensen met dyslexie, dyscalculie en AD(H)D gebruiken hun hersenen op een andere manier dan mensen die geen problemen hebben met lezen, rekenen of concentreren. Die andere manier veroorzaakt vaak problemen, maar heeft veel voordelen en wordt door veel mensen gezien als een talent; een speciale gave. Deze andere manier van denken noem je ook wel beelddenken. Klik hieronder op een uitlegfimpje.


Ron Davis heeft dit zelf ervaren en vervolgens hierover twee belangrijke boeken geschreven. "De gave van dyslexie" en "De gave van leren". De methode werkt met 3 belangrijke gereedschappen. (zie homepagina)

Voor meer info over de Davis® organisatie klik op de button hieronder.


De gave van dyslexie (ISBN: 9789038907451)
De gave van Leren (ISBN: 9789038915401)

Ervaringsverhalen

"Onze zoon is al op vrij jonge leeftijd gediagnosticeerd met ADHD wat voor veel onrust bij hem zorgde ook omdat hij een beelddenker is gaan zijn gedachten alle kanten op. Hierdoor kon hij zich slecht concentreren op school en koste het hem veel energie om zijn hoofd bij de lesstof te houden. Nadat hij naar het voortgezet onderwijs is gegaan zijn wij doormiddel van de mentor van onze zoon in contact gekomen met deze praktijk en de DAVIS methode, dit gaf nieuwe inzichten en we leerde onze zoon beter begrijpen in zijn beelddenken en de onrust in zijn hoofd. We zijn inmiddels gestopt met de medicatie die hij 10 jaar slikte en we hebben een heel ander kind in huis, voorheen leken we hem weinig te kunnen bereiken en leek hij erg afwezig door de methode en de handvatten die wij als ouders hebben gekregen zien we onze zoon weer opbloeien."


fam. Kuipers, feb 2023

Angeline heeft met met het rekenprogramma van Davis laten ervaren hoe meerdere puzzelstukjes op zijn plek vielen. Door haar rustige en duidelijke manier van uitleggen voelde ik me op mijn gemak.


Miranda, jan 2023

Ik ben Angeline op het spoor gekomen via een Davis Coach die jaren terug van betekenis kon zijn voor mijn oudste zoon. Toen mijn jongste ook zichtbaar door de dyslexie vast begon te lopen in het basisonderwijs wilde ik voor hem ook de Davis methode.

Angeline trof mijn zoon in een uitdagende periode. Hij had veel tegenslagen te voorduren gekregen en was uit verbinding geraakt met zichzelf, zijn zelfbeeld was alles behalve positief. Omdat ik zo sterk voelde dat de Davis methode ook voor mijn jongste een kans zou kunnen zijn, is Angeline het aangegaan.
Haar aanpak en respectvolle benadering richting mijn zoon leverde al snel mooie resultaten op. Hij ging al gauw met een positieve houding naar Angeline toe en heeft veel van haar mogen leren. Hij heeft mogen voelen en ervaren waar zijn talenten zitten en is zich gaan beseffen dat je beter kunt worden in de dingen die je eerder liever uit de weg ging. Hij heeft een vernieuwde kijk op zichzelf gekregen, maar ook op letters, woorden en zinnen en dat zien ze op school terug in zijn werkhouding en resultaten.


Ik als moeder ben me ontzettend bewust dat dankzij de hulp van Angeline we veel leed en onnodige frustraties bespaard zijn gebleven. Dankbaar voor de ondersteuning die Angeline mijn zoon heeft gegeven en nu nog steeds geeft. Na een tijdje buiten school intensief bezig te zijn geweest komt Angeline momenteel wekelijks bij mijn zoon op school voor korte ondersteuning. Zij stemt in samenwerking met de leerkracht haar begeleiding af op de spellingslessen die gegeven gaan worden in de klas. De ondersteuning gegeven vanuit de Davis methode heb ik ervaren als kindgericht, effectief en snel.


Lucie Rijpstra feb 2024

Hieronder foto's uit verschillende counselingen